Vječiti nastavili trku za šampionsku titulu

Super liga Srbije, play-off

Vječiti nastavili trku za šampionsku titulu

D. Vejo

Do kraja sezone u Super ligi Srbije vodiće se velika borba za šampionsku titulu s obzirom da su vječiti rivali danas ostvarili po pobjedu u drugom kolu play-off faze.

Partizan je na svom terenu u derbiju savladao novosadsku Vojvodinu minimalnim rezultatom (1:0). Jedini gol na susretu postigao je Uroš Đurđević i to za samo 33 sekunde, a na asistenciju Brazilca Leonarda.

Do kraja utakmice, crno-bijeli su napadali, ali se rezultat nije mijenjao.

Crvena zvezda je na gostovanju u Kruševcu slavila sa 1:2. Tokom prvih 45 minuta mučili su se izabranici Miodraga Božovića ali su onda preko Kange u 59. minuti koji je pogodio sa bijele tačke poveli sa 1:0, dok je drugi gol postigao mladi Plavšić u 76. minuti susreta. Ipak, domaćin je uspio da smanji rezultat, a za konačnih 1:2 pogodio je Vukanović u 94. minuti meča.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi