Vjerna duša Hoffenheima - Sejad Salihović
Foto: kicker.de

Kicker o fudbalskom reprezentativcu BiH

Vjerna duša Hoffenheima - Sejad Salihović

Iako je ove sezone više vremena proveo oporavljajući se od povrede i na klupi, nego li na terenu u dresu svog Hoffenheima, u meču protiv Herthe fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sejad Salihović, pokazao je koliko znači ekipi TSG-a.

Zmaj kojeg je ove sezone dosta mučilo koljeno hladno je realizovao dva penala protiv kluba u kojem je stasao, ali nije Salihović puno mario za to što je nasuprot njega nalazi ekipa Herthe, već odavno je popularni Sali zaštitni znak ekipe iz Sinsheima.

Otkako je stigao u redove Hoffenheima Salihović je igrao kod svih trenera koji su se smjenjivali na klupi ovoga kluba, a od 2006. godine upisao je ravno 240 nastupa u svim takmičenjima za svoj sadašnjih klub.

Ugledni njemački sportski magazin Kicker na svom online izdanju posvetio je jedan članak trojici fudbalera među kojima su i Andreas Beck i Kai Herdling, a koji su igrači sa najdužim stažom u ekipi. Za njih je njemački list napisao da su 'vjerna duša Hoffenheima', a nema razloga da se ne složimo sa ovom konstatacijom.

Na kraju vrijedi kazati da je Salihović od 240 nastupa za Hoffenheim 162 puta nastupio u Bundesligi, 27 puta u 2. Bundesligi, te 31 put u Regionalnoj ligi – Jug. Pored navedenih nastupa Sejo je upisao i 19 mečeva u DFB-Pokal za TSG i jedan u Oberligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.