"Vjerovao sam pogrešnim ljudima u Milanu"
Foto: EPA

Cerci razočaran odnosom prema njemu

"Vjerovao sam pogrešnim ljudima u Milanu"

M. Šljivak

Alessio Cerci smatra kako se rukovodstvo Milana loše postavilo prema njemu po dolasku u klub u januaru ove godine.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je u januaru pojačao Rossonere, a stigao je iz Atletico Madrida, gdje nije imao priliku za igru kod Diega Pabla Simeonea.

Timu sa San Sira je posuđen na godinu i pol, ali je nezadovoljan pristupom kojeg je prema njemu imao nekadašnji trener Filippo Inzaghi.

"Vjerovao sam pogrešnim ljudima. Nekoliko klubova me je željelo dovesti, među kojima je bio i Inter. Međutim, izabrao sam Milan, jer sam imao garanciju da ću igrati. Ipak, prevarili su me. Nisam nikad igrao standardno. Nije bilo rotacije, a kada sam igrao, stalno su me mijenjali. Nisu bili pošteni prema meni", rekao je Cerci, koji ipak vjeruje da će kod Siniše Mihajlovića imati više prostora za igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da je velika konkurencija u ekipi, posebno u napadu. Međutim, ne bojim se nikoga, biću konkurencija svakom. Imam veliko povjerenje u sebe i željan sam dokazivanja", istakao je Cerci.

Cerci je kerijeru počeo prije 12 godina u Romi, no tu se nije uspio nametnuti, te je dugi niz sezona provodio po raznim posudbama. Iapk, ni na jednoj posudbi nije se uspio zadržati duže od jedne sezone.

Fiorentina je 2010. godine prepoznala njegov potencijal i dovela ga. Tek je tu Cerci zaigrao konstantno i u dvije sezone ubilježio je 53 nastupa. 

Nakon toga seli u Torino, gdje igra nogomet karijere. Čak 21 gol u 72 nastupa bili su dovoljni da ga Atletico Madrid primjeti, no kod Diega Simeona se nije uspio nametnuti.

Odigravši samo devet susreta u polusezoni Cerci je vraćen u Italiju, gdje nastavlja pružati blijede partije, zbog čega je bio veoma nezadovoljan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.