Selektor Kipra nakon utakmice na Bilinom polju

"Vjerujem da će BiH u Francusku i pored ovog poraza"

Fudbalska reprezentacija Kipra večeras je na stadionu Bilino polje odmjerila snage sa našim nacionalnim timom u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Nakon utakmice prisutnim medijima na stadionu Bilino polje obratio se selektor reprezentacije Kipra, Charalambos Christodoulou. 

"Sjajno smo primljeni u Zenici i želim se zahvaliti svima. Nismo dobro otvorili utakmicu, posebno prvih 15 minuta. Nakon prvog, mogli smo primiti i drugi gol, jer je Bosna stvorila još nekoliko prilika da postigne i drugi gol," kaže selektor Kipra i dodaje: 

"Činjenica da smo uspjeli izjednačiti u 45. minuti je jako važna. Taj pogodak nam je dao samopouzdanje. U drugom poluvremenu taktika koju smo uvježbavali dala je rezultate. Sa dva brza napadača smo napravili razliku," kaže Christodoulou i nastavlja: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Čak i prije drugog gola imali smo neke prilike koje su bile opasne za Begovića i jako smo zadovoljni načinom na koji smo postigli drugi gol. Bosna i Hercegovina je u završnici imala mnogo prilika, posebno jedanaesterac i odlično je što smo zadržali 1:1," kaže selektor Kipra. 

"Današnji rezultat ne mijenja činjenicu da je Bosna i Hercegovina odličan tim i tim sa dobrim igračima. Vjerujem i sada da će Bosna i Hercegovina na kraju otići u Francusku," kaže Christodoulou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.