Vladari Evropa lige: Shakhtar pobijeđen, slijedi Liverpool

Sevilla u novom finalu

Vladari Evropa lige: Shakhtar pobijeđen, slijedi Liverpool

Fudbaleri Seville plasirali su se u novo finale Evropa lige nakon današnje pobjede protiv Shakhtara rezultatom 3:1.

Domaći su bili favorizovana ekipa za prolaz dalje obzirom na rezultat iz prvog meča (2:2) pa su tako i počeli večerašnji susret. Kevin Gameiro pogodio je u 9. minuti za vodstvo domaćih i veliko slavlje njihovih navijača.

Ipak, pred sami kraj prvog dijela igre, tačnije u 44. minuti pogodio je Eduardo Da Silva i izjednačio rezultat. Francuz u dresu Seville Kevin Gameiro nezaustavljiv je, a to je demonstrirao i u 47. minuti kada je ponovo zatresao mrežu gostiju.

Konačnih 3:1 i finale za ekipu Seville osigurao je Mariano u 59. minuti meča. Shakhtar je do kraja meča učinio sve, ali nisu se uspjeli vratiti u igru.

Ekipa Seville će u finalu pokušati osvojiti treću uzastopnu titulu i to protiv ekipe Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi