Vladavić potpisao za Slaviju iz Praga
Vladavić u dresu Žiline

Nakon Olimpica, nova destinacija je Prag

Vladavić potpisao za Slaviju iz Praga

M. Maksimović

Admir Vladavić, nekadašnji reprezentativac BiH, bivši igrač Olimpica, Željezničara, Veleža, Žiline i Red Bull Salzburga, ponovo se vraća u bivšu u Čehoslovačku. Ovaj put neće u Slovačku, već karijeru nastavlja u Slaviji iz Praga.

Nakon dvije odrađene trening utakmice, uprava ovog kluba je odlučila potpisati ugovor sa našim internacionalcem do 2014.godine. Ipak, prvu sezonu će Admir odraditi u posudbi, još nije poznato u kojem kluba.

''Ugovor koji su ljudi ponudili u Slaviji sam prihvatio i jedva čekam da zaigram u novoj ekipi. Za sada ne znam u koji klub ću ići na posudbu, ali to nije ni važno. Važan je ugovor koji sam potpisao do 2014. godine. Nakon odlaska iz Olimpica sam radio individualno sa svojim trenerom što se osjetilo na probnim utakmicama u dresu Slavije'' kaže Vladavić koji stiže u klub koji se trenutačno nalazi na 10. mjestu u Češkoj.

Klub je osnovan 1892. u Pragu, te se smatra, uz svoje rivale, Spartu Prag jednim od najuspješnijih čeških klubova. Slavia je 14 puta osvajala prvenstvo, a kup sedam puta. Posljednji naslov prvaka je Slavija osvojila u sezoni 2007/08.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.