Vladimir Slišković preuzeo kineski Hunan Billows

Karijeru nastavio u dalekoj Kini

Vladimir Slišković preuzeo kineski Hunan Billows

M. Maksimović

Mladi bh. stručnjak Vladimir Slišković, sin bivšeg selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaža Sliškovića, nedavno je imenovan za trenera u kineskom Hunan Billowsu koji će se ove sezone takmičiti u trećem rangu kineskog fudbala s ambicijama da se ekspresno vrati u drugi u kojemu su prethodno proveli ukupno sedam sezona.

“Prezadovoljan sam načinom na koji sam dočekan u gradu i klubu. Riječ je o klubu koji ima fantastične navijače koji redovno pune stadion koji prima 30.000 gledalaca i koji raspolaže s tri odlična terena za trening s prirodnom i umjetnom podlogom“, kaže Slišković.

Hunan Billows je jedini klub iz regije Hunan zbog čega čelnici i sponzori imaju veliku želju da se klub što prije plasira u drugi rang.

“Generalni direktor ima puno povjerenje u mene i dao mi je maksimalnu slobodu u radu. Pred nama je utakmica u Kupu gdje želimo dogurati koliko je moguće dalje. Ukoliko preskočimo prvu prepreku, protivnik u drugom kolu bio bi nam Dalian u kojemu rade Cviko, Muharemović i Seferović“, kaže Slišković.

Vladimir Slišković je inače i član stručnog štaba U15 selekcije BiH. Osim u Zrinjskom radio je kao trener još u Al Ansaru iz Saudijske Arabije, Qinndao Jononu iz Kine, te u mostarskoj privatnoj školi International. Tokom igračke karijere osim Zrinjskog, kratko je igrao i za Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi