Vlasnici u problemima: Novi Milan već je pred raspadom

Kineska vlada traži novac

Vlasnici u problemima: Novi Milan već je pred raspadom

M. Šljivak

Kada je kineski investitor Yonghong Li preuzeo ekipu Milana najavljeno je ponovno stvaranje velikih Rossonera.

Nakon dugogodišnje agonije u kojima nisu bili ni blizu vrha, tim iz Milana je dobio ogromnu financijsku moć preko novog vlasnika i tokom ljeta je promijenjen gotovo kompletan tim uz velika ulaganja.

Međutim, sve bi se preko noći moglo promijeniti. Kineska vlada je odlučila da stane ukraj velikim ulaganjima u inostranstvu i od vlasnika Milana će navodno tražiti da u zemlju vrati oko 200 miliona dolara.

Komunistička partija je na kongresu zakazanom 18. oktobra najavila izglasavanje ograničenja na inostrana ulaganja i time će najviše biti pogođen Milan.

Tražiće povratak oko 200 miliona dolara u zemlju čime će Milan itekako biti pogođen, jer on nema financijsku moć da sam izdrži velike troškove.

Pokušavao je Li da pronađe dodatne investitore kako bi vratio kredite koje je dobio za kupovinu kluba, ali za sada nema zainteresovanih za preuzimanje jednog dijela kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo bi itekako moglo pogoditi klub sa San Sira i novi Milan bi nakon kratkog vremena mogao biti značajno oslabljen, jer bi ubrzo moglo doći do rasprodaje igračkog kadra.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi