Vlasnik Intera želi da Liga prvaka ima više klubova

Thohir ima ideju

Vlasnik Intera želi da Liga prvaka ima više klubova

E. Škorić

Vlasnik Intera Erick Thohir smatra da bi UEFA trebala da poveća broj klubova u Ligi prvaka.

Liga prvaka broji 32 kluba, ali Thohir smatra da se taj broj treba povećati i da iz glavnih liga u najelitnije klupsko takmičenje treba da ide više timova.

Zbog lošeg koeficijenta, iz Serije A tako u Ligu prvaka idu samo tri kluba. 

“Italija, Engleska, Francuska i Španija bi trebali imati više učesnika u Ligi prvaka jer su to ipak najjače lige. Moramo poštovati zemlje kao što su Ukrajina i Azerbejdžan i druge, ali jednostavno bi bilo bolje da je više klubova iz liga petica”, rekao je Thohir, dodavši:

“UEFA je povećala broj učesnika na Evropskom prvenstvu. Zašto to ne bi uradila i u Ligi prvaka? Fanovi širom svijeta žele vidjeti dosta klubova u Ligi prvaka”.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.