Vlasnik PSG-a odlučio kupiti još jedan klub

PSG kupuje klub

Vlasnik PSG-a odlučio kupiti još jedan klub

E. Škorić
Teme:

Bogati francuski klub PSG namjerava da se "počasti" ekipom iz Belgije.

Engleski klubovi Chelsea i Manchester Citry imaju svoje klubove u drugim zemljama, gdje šalju igrače na posudbe, a sada će to uraditi i PSG.

Iako su tražili klub u Španiji, Portugalu i Holandiji, na kraju su odlučili da kupe klub u Belgiji, a radi se o Royal Excel Mouscronu. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi otputovat će u Belgiju u narednim danima kako bi pokušao dogovoriti posao.

Zanimljivo da iza Mouscrona stoji Pini Zahavi, koji je odradio veliki posao u Neymarovom transferu iz Barcelone u PSG. Iako nije službeno u klubu, njegov sin Gil i nećak Adar su 90 posto vlasnici kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je 2015. kupio od Lillea klub za 8,5 miliona eura i godinu dana kasnije ga prodao. Ukoliko se postigne dogovor, Mouscron bi mogoa puno profitirati, dok će Parižani imati mogućnost da u Mouscronu razvijaju svoje mlade i neafirmisane igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi