Vojvodina 100. rođendan proslavila osvajanjem Kupa Srbije

Titula napokon u Novom Sadu

Vojvodina 100. rođendan proslavila osvajanjem Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine su u Beogradu na stadionu JNA pobjedom od 2:0 nad Jagodinom osvojili Kup Srbije. Ovaj trofej za klub iz Novog Sada stigao je kao šlag na slavljeničku tortu obzirom da Lale ove sezone slave svoj 100. rođendan.

Jagodinci su krenuli žestoko od starta sa visokim presingom na polovini rivala, pa su se već u četvrtom minutu našli u šansi, ali je sjajni mladi napadač Aleksandar Pešić poslao loptu vrlo blizu lijeve stative. Nakon toga je Voša preuzela incijativu koju je krunisala u 40. minutu, iako do tog trenutka nije imala izrazitih šansi. Milinković Savić je petom napravio pometnju pred kaznenim prostorom Ćurana, a lošu reakciju odbrane branioca trofeja kaznio je Enver Alivodić, nakon što je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao gola protivnika. 

Pred odlazak na odmor Šimac je promašio loptu i tako prokockao odličnu šansu za izjednačenje. Ovaj promašaj kažnjen je na početku drugog poluvremena. Nakon prekide u 52. minutu na centaršut Poletanovića najviši u skoku bio je Babić i glavom matirao Đuričića za vodstvo Novosađana od 2:0.

Pet minuta kasnije Jagodina je imala šansu da sa penala smanji rezultat na 2:1, nakon što je Puškarić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ipak golman Vojvodine se pročitao namjeru Pešića da sa bijele tačke šutira u desni ugao.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ipak, do kraja nije bilo značajnijih promjena pa je Voša zasluženo osvojila prvi trofej pobjednika Kupa u historiji kluba, nakon šest finala u kojima su poraženi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.