Vojvodina nemoćna u Plzenu, Southampton 'kiksao'

Lech bolji od Videotona

Vojvodina nemoćna u Plzenu, Southampton 'kiksao'

E. Škorić

Plzen i Lech ostvarili su uvjerljive pobjede u prvim utakmicama play-offa Evropske lige.

Vojvodina je uspjela da priredi senzaciju i eliminiše Sampdoriju, no protiv Plzena je bila nemoćna. Novosađani su u Plzenu razbijeni s 3:0.

Kopić je bio dvostruki strijelac za domaće, a pogađao je i Vanek. Bh. napadač Aidin Mahmutović nije dobio priliku za igru.

Istim je rezultatom Lech pobijedio Videoton. Poljaci su bili sigurni protiv Mađara, a strijelci su bili Linetty, Thomalla i Tralka. Jasmin Burić branio je 90 minuta na golu Lecha. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Danski Midtjylland je uspio da odigra 1:1 u gostima protiv engleskog premierligaša Southamptona. Sparv je u finišu prvog dijela doveo Dance u vodstvo, ali je Rodriguez s penala u 56. poravnao rezultat na 1:1.

Evropska liga, play-off, prve utakmice:
Plzen - Vojvodina 3:0 (Kopić 25, 82, Vanek 51)
Lech - Videoton 3:0 (Linetty 11, Thomalla 57, Tralka 68)
Southampton - Midtjylland 1:1 (Rodriguez 56 - penal/ Sparv 45)


Sparv Goal - Southampton 0-1 Midtjylland - 20... by Bundes_Liga
Rodriguez Goal - Southampton 1-1 Midtjylland... by Video-Live

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti