Vojvodina raskinula saradnju sa Burekovićem i Đelmićem

Dvojac napušta Novi Sad

Vojvodina raskinula saradnju sa Burekovićem i Đelmićem

S. Mlaćo

Prema pisanju srbijanskih medija, FK Vojvodina je raskinula saradnju sa Ognjenom Đelmićem (29) i Dženanom Burekovićem (22).

Vojvodina je trenutno petoplasirana momčad Super lige Srbije, te se i pored velikih finansijskih problema na početku sezone veoma dobro drži na tablici.

Đelmić, nekadašnji član Olimpika, Zvijezde Gradačac,  Željezničara, Borca i Čelika, upisao sam jedan nastup u Super ligi i to protiv Voždovca, a posljednih desetak mečeva nije ni bio u konkurenciji.

U Novi Sad je stigao iz mađarskog Debrecena.

Dženan Bureković, nekadašnji mladi reprezentativac BiH, jedno vrijeme je bio prva opcija na lijevom beku ovog tima, ali je ove sezone u Super ligi  upisao tek edam nastupa i dodao jednu asistenciju. U kvalifikacijama za Evropsku ligu ubilježio je dva nastupa i dodao jednu asistenciju.

Posljednjih desetak mečeva kao ni Đelmić nije bio u kombinacijama, što je jasan pokazatelj da nije u planovima trenera Buača.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Stopama Đelmića i Burekovića će prema svemu sudeći i Babić, Kosanić, Cebara, te Jovanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi