Vojvodina savladala Oleksandriju

Preokretom do pobjede

Vojvodina savladala Oleksandriju

D. Vejo

Izabranici Nenada Lalatovića su u sklopu priprema u Beleku, uspješno savladali tim iz Ukrajine, Oleksandriju, rezultatom 3:2.

Iako su u dva navrata gubili, popularne Lale, nisu odustajale. Na prvi pogodak čekalo se 45 minuta, kada je grešku odbrane crveno bijelih nakon kornera, najbolje iskoristio Gricuh, te tako sa peterca matirao nemoćnog Perića.

Pritisak Novosađana urodio je plodom u 68. minutu, kada je novajlija Miletić, nakon kornera Pavkova, loptu glavom proslijedio u mrežu.

Samo minut nakon izjednačenja, slijedi šok. Neopreznost odbrane crveno bijelih, najbolje je iskoristio Kuliš, koji je sa otprilike sedam metara matirao golmana Žakulu, i tako ponovo obezbjedio prednost svom timu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novosađani prebacuju u veću brzinu. U 78. minutu, ponovo Miletić, za 2:2. Potpunu dominaciju u drugom poluvremenu Vojvodina je potvrdila u finišu utakmice. Kada se nakon centar šuta Malbašića, u šesnaestercu protivnika najbolje snašao Pavkov, koji je glavom donio pobjedu Vojvodini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi