"Volio bih preuzeti Italiju, ali nisam taj kojeg traže"
Foto: EPA

Legendarni Ciro Ferrara otvoreno

"Volio bih preuzeti Italiju, ali nisam taj kojeg traže"

Fudbalska javnostu u Italiji je i dalje zaokupljena neuspjehom Azzurra u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i pitanjem: "Šta dalje?"

Jedan od onih čije ime se pominje u kontesktu nasljednika Giampiera Venture na mjestu selektora reprezentacije je i nekadašnji štoper Napolija i Juventusa, legendarni Ciro Ferrara.

Iako ističe da bi volio preuzeti selektorsku poziciju, skromni Ferrara ipak smatra da on u ovom trenutku nije pravi čovjek za taj posao.

"Volio bih biti selektor državne reprezentacije, jer sam već imao priliku voditi U-21 ekipu...Međutim, u ovom trenutku mislim da nisam profil koji traže. Kada se uzmu u obzir imena o kojima se špekuliše, mislim da ne razmišljaju o meni", istakao je Ferrara, pa nastavio:

"Vjerovatno im je potreban neko sa određenim pedigreom, zbog svih problema koji su se desili, ali svakako bi to za mene bilo fantastično iskustvo".

Iako se u Italijanskim medijima špekuliše o velikim trenerskim imenima poput Ancelottija i Mancinija kada je u pitanju preuzimanje klupe Azzurra, Ferrara ima svoje favorite.

"Fabio Cannavaro bi bio pravi izbor, ali je on sada zauzet jer treniera najveći klub u Kini. Kada je u pitanju Buffon o njemu još ne možemo govoriti jer igra za Juventus", poručio je Ferrara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače Ciro Ferrara je kao igrač nastupao za Napoli i Juventus, dok je za reprezentaciju Italije odigrao 49 utakmica. 

Kada je riječ o njegovoj trenerskoj karijeri, nekoliko puta je radio kao pomoćni trener u reprezentaciji Italije, bio je trener Juventusa, Sampdorije i kineskog Wuhan Zalla, te selektor mlade reprezentacije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi