"Volio bih u Barcu, Real ili United, tamo su dobre plate"
Foto: EPA

Schicku nedostaje novca?

"Volio bih u Barcu, Real ili United, tamo su dobre plate"

E. Škorić

Talentovani češki napadač Patrick Schick trebao je preći u Juventus, na kraju je potpisao za Romu, no nije dobio priliku na Olimpiku.

Mladi napadač je iz Sampdorije prešao u Romu. Iako je došao kao veliko pojačanje, nije bio dio tima u utakmicama, a trener Rimljana Eusebio Di Francesco je kazao da Schick ima misterioznu povredu i da niko ne zna šta se s njim dešava.

U intervjuu za magazin Reporter u Češkoj Schick je govorio o karijeri i najavio da će jednog dana obući dres Manchester Uniteda.

"Novac? To shvatam kao motivaciju i nadam se da ću za nekoliko godina preseliti u još veći kllub gdje će logično plata biti još veća i ta motivacija mi puno pomaže", rekao je Schick, pa je dodao:

"Postoje klubovi poput Barcelone, Reala ili Manchester Uniteda u kojima bih volio da igram kada napustim Romu".

Govorio je i o ponudama italijanskih velikana poslije sjajne sezone u Sampdoriji, gdje je u 32 nastupao dao 11 golova.

"Imao sam dosta ponuda iz Rima, Milana i Torina i odlučio sam se za Juve i to ne samo zbog Pavela Nedveda. Zvučalo je uzbudljivo to oko Juventusa i radosao sam se. Osjećao sam se kao igrač Juventusa, no to nisam postao. Juventus je odgodio moj tranfser iako je sve bilo u redu, trebalo je samo malo odmora. Kada sam se vratio s odmora, agent je rekao da idemo u Torino ponovo, ali nisam imao volje više, pa sam odustao. Bio sam ljut. Kada sam potpisao za Romu, osjetio sam veliko olakšanje", ističe mladi igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neosporan je potencijal ovog mladića i čini se sasvim iskren kada kaže da je novac najveća motivacija. Ne treba ni lagati samo da bi se nekome dopao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi