Voša nastavlja s dobrim igrama, treći poraz Jagodine

Liga Srbije se počinje komplicirati

Voša nastavlja s dobrim igrama, treći poraz Jagodine

S. Bošković

Utakmicama Jagodina-Metalac, te Vojvodina-Javor kompletirano je treće kolo Jelen Super lige Srbije.

Jagodina je na domaćem terenu dočekala novog prvoligaša Metalca, no to im nije pomoglo da izbjegnu treći poraz u nizu. Ali, nakon što su u prva dva kola razbijeni sa 3:0 i 6:0 danas su upisali podnošljiv poraz od samo 1:0. 

U 22. minutu gosti su poveli, te i postavili konačan rezultat od 1:0. Strijelac je bio Merdović. Pokušavala je Vojvodina smanjiti rezultat i izboriti makar bod, no osim par blijedih pokušaja nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti gol Metalca. 

Zahuktaloj Vojvodini, koja je bez pobjede u prva dva kola, stigao je Javor. Obje ekipe se nalaze u dobroj formi. Gosti su upisali dvije pobjede u isto toliko susreta, dok je Voša naprosto razbila Sampdoriju sa 4:0 u okviru Europske lige. 

Domaća ekipa je krenula silovito. Napadi su se nizali, a odbrana gostiju je kapitulirala u 22. minuti kada Stanisavljević pogađa za 1:0. 

Izabranici Aleksandra Janjića su pokušavali da ugroze gol Vojvodine iz kontri, no u tome nisu uspjeli. 

Sve nade kluba iz Ivanjice potopio je Ožegoviću u 74. minutu susreta. 

Na vrhu ljestvice nalazi se Borac, dok slijede Partizan, te Javor. 

Jelen Super liga, treće kolo:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Jagodina-Metalac 0:1 (Merdović 22')

Vojvodina-Javor 2:0 (Stanisavljević 22', Ožegović 74')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.