Vrančić: Dobrim igrama želim se nametnuti Sušiću

Pruža sjajne partije u "cvajti"

Vrančić: Dobrim igrama želim se nametnuti Sušiću

Mario Vrančić, bosanskohercegovački internacionalac koji brani boje njemačkog drugoligaša Paderborna ove sezone briljira u popularnoj „cvajti“.

Mlađi brat nekadašnjeg reprezentativca BiH, Damira Vrančića, u posljednje tri utakmice bio je strijelac za svoj tim koji ove sezone juriša ka elitnom takmičenju njemačkog nogometa.

Za SportSport.ba ovaj 24-godišnji nogometaš govorio je o tekućoj sezoni, svojim igrama, ali i o eventualnom pozivu u reprezentaciji BiH.

˝Mislim da imamo odličnu ekipu i trenera, tako da je pred nama velika šansa da dogodine igramo u 

Bundesligi. To će zavisiti isključivo od nas, ali ukoliko nastavimo ovako, možemo se nadati uspjehu“, kaže Vrančić na početku razgovora za SportSport.ba

Vrančić naglašava kako je zadovoljan sa svojim partijama, iako smatra da ovo nije njegov maksimum.

˝Sa dosadašnjim svojim partijama mogu biti zadovoljan, jer već sad na kontu imam tri gola i sedam asistencija. Ne smatram ovo svojim vrhuncem, jer ja sam tip koji uvijek smatra da može bolje“, govori Vrančić.

Nekadašnji nogometaš Mainza i Borussije iz Dortmunda osvrnuo se i na reprezentaciju BiH, čiji je vjerni navijač.

˝Ove sezone igram dosta dobro u Paderbornu, tako da se nadam da ću skrenuti pažnju selektora Sušića, te dobiti priliku da pokažem i dokažem svoje kvalitete. Meni bi zasigurno bila velika čast da igram za BiH“, zaključuje Vrančić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.