Vrančić i društvo u zadnjim sekundama izbjegli Cvajtu

Još nije kraj

Vrančić i društvo u zadnjim sekundama izbjegli Cvajtu

E. Škorić

Nogometaši Darmstadta savladali su Schalkes  2:1 u 29. kolu njemačke Bundeslige.

Darmstadt je već prežaljen pošto ima 14 bodova manje od ekipa koje su izvan opasne zone i da danas nije slavio, već bio zvanično bio drugoligaš.

Međutim, hrabri momci iz Darmstadta zaustavili su Schalke i još, barem matematički, vjeruju u ostanak. Čuda su moguća, pa ko zna.

U vodstvo ih je doveo bh. reprezentativac Mario Vrančić golom u 11. minuti. Schalke je imao priliku da izjednači u 57. minuti, ali je Brustaller promašio penal.

Ipak, petnaestak minuta prije kraja meča Coke donosi gostima iz Gelsenkirchena izjednačenje, da bi u 81. minuti Kehrer dobio direktan crveni karton zbog rušenja domaćeg igrača Schipplocka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S igračem više u polju Darmstadt je u zadnjim sekundama, golom Gondorfa, stigao do pobjede. 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi