Vrančić: Sretan sam, cilj mi je bio ostati u Bundesligi

Novi igrač Darmstadta za SportSport.ba

Vrančić: Sretan sam, cilj mi je bio ostati u Bundesligi

Mario Vrančić i naredne će sezone igrati u elitnom razredu njemačkog nogometa, ali ovaj put u dresu Darmstadta.

Naime, potencijalni bh. reprezentativac tokom sutrašnjeg dana trebao bi proći ljekarske preglede i potom potpisati za novog bundesligaša, što je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Jako sam sretan zbog pronalaska novog kluba, ali iskreno nije mi bilo jednostavno napustiti Paderborn. Tu sam proveo prelijepe tri godine i tom klubu želim sve najbolje u narednim sezonama. Vjerujem da će uskoro opet igrati u Bundesligi", kazao je Vrančić, te se osvrnuo i na ponudu Kaiserslauterna.

"Kaiserslautern? Bila je i ta opcija. Međutim, ja sam želio ostati u Bundesligi i to je presudilo u odabiru nove sredine. Preostalo je još samo da prođem ljekarske preglede i stavim svoj potpis na dvogodišnji ugovor. Radujem se novim izazovima."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrančić se nada da će svojim nastupima u dresu Darmstadta zaslužiti i dugoočekivani poziv u nacionalni tim. 

"Prošli put se nisam mogao odazvati zbog povrede, no sada se osjećam mnogo bolje. Ako se dobro pokažem u novom klubu, onda se sigurno mogu nadati pozivu u reprezentaciju. Vjerujem da ću ispuniti svoju želju, ali svjestan sam da je selektor taj koji odlučuje", riječi su Vrančića na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.