Vranješ ponovo zaustavio Milan, potop Rijeke
Foto: EPA

Evropska liga

Vranješ ponovo zaustavio Milan, potop Rijeke

M. Šljivak

Utakmice 4. kola grupe D donijele su dosta uzbuđenja, a ekipa Rijeke je propustila veliku šansu da ostane u igri za plasman u narednu rundu takmičenja.

Večeras je sa Rujevice tri boda odnijela ekipa Austrije iz Beča koja je slavila rezultatom 1:4.

Nakon  što je Gorgon promašio zicer za vodstvo domaćih, Austria se probudila i do kraja prvog dijela stvaraju nekoliko dobrih šansi, a u 42. minuti dolaze i do zasluženog vodstva preko Prokopa za prednost na poluvremenu od 0:1.

Nastavak donosi ponovo bolju igru gostiju, ali je Rijeka uzela daha ulaskom bh. fudbalera Zorana Kvržića. Upravo je on zaslužan za izjednačujući gol kojeg je u 60. minuti postigao Pavičić.

Ipak, već u narednom napadu sve slabosti Rijeke su ponovo došle do izražaja. Prokop ponovo matira Prskala za prednost od 1:2.

Do kraja dosta šansi na obje strane, a ekipa iz Beča posao završava u 74. minuti preko Serbsta koji pogađa za 1:3.

Prethodno je Mišić dobio direktan crveni karton zbog udaranja Prokopa.

Konačnih 1:4 postavio je Monschein u 83. minuti meča.

Drugi meč ove grupe između AEK-a i Milana u Atini nije donio golove (0:0).

Imala su oba tima prilike da dođu do sva tri boda. Ipak, odbrane su svoj posao dobro odradile danas i meč je završen rezultatom 0:0.

Ognjen Vranješ je odigrao veoma dobrih 90 minuta u dresu domaćeg tima.

Grupa D, 4. kolo:

AEK - Milan 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rijeka - Austria 1:4

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti