Vrijede desetine miliona, a gledaju u leđa Džeki
FOTO: EPA

Džeko najbolji strijelac Evrope

Vrijede desetine miliona, a gledaju u leđa Džeki

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko je nastavio sa dominacijom u italijanskom prvenstvu. 

Džeko je sinoć u pobjedi Rome nad Sassuolom dva puta tresao mrežu i tako stigao do brojke od deset golova u Seriji A, a gledajući brojke, time je ujedno postao najbolji strijelac u pet najjačih evropskih liga. 

U Seriji A s osam pogodaka golova prate ga Interov Icardi i Lazijev Immobile, u Premierligi je najbolji strijelac Costa sa ukupno sedam golova, koliko su u Primeri zabili Messi i Suarez, dok je u Njemačkoj najbolji Modeste s osam golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa deset golova Džeko se ujedno izjednačio i sa legendarnim Gabrielom Batistutom. Samo je on u historiji rimskog tima postigao deset golova u deset utakmica na otvaranju sezonu, a to se desilo u sezoni 2000./2001.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi