Vrsaljko dogovorio transfer, vraća se u Italiju?
Foto: EPA

Na meti nekoliko klubova

Vrsaljko dogovorio transfer, vraća se u Italiju?

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti redove Atletico Madrida.

Vrsaljko je u Atletico Madrid stigao prošlog ljeta, ali je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao sveka 14 utakmica. Hrvatski reprezentativac je u madridski tim došao iz Genove, ali se već špekuliše da će nakon jedne sezone napustiti Vicente Calderon.

Atletico je za ovog 25-godišnjeg desnog beka platio 16 miliona eura, no Vrsaljko je većinu sezone proveo na klupi za rezervne igrače. Španski mediji prenijeli su danas da će ovaj igrač biti na transfer listi Atletica, a interes za njega pokazalo je već nekoliko klubova.

Vrsaljko je najbliži povratku u italijansku Seriju A, a njegov potpis žele Milan, Inter i Napoli. Navodno, hrvatski reprezentativac je u pregovorima s Napolijem, te mu je želja da svoju karijeru nastavi u klubu iz Napulja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi