Vučica nastavlja potjeru za Starom damom
Foto: EPA

Pobjeda Rome nad Fiorentinom

Vučica nastavlja potjeru za Starom damom

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su večeras na gostovanju ekipu Fiorentine s 1:0 u posljednjem susretu 34. kola italijanske Serie A.

Odlično je Vučica otvorila meč. Već nakon devet minuta igre su mogli povesti, ali je Gervinho promašio veliku priliku. Ljajić ga je odlično proigrao, a napadač iz Obale Slonovače je promašio, iako je bio sam pred golom domaćeg tima.

Nemoćno je Fiorentina izgledala pred Romom u ovom susretu. Do zasluženog vodstva gosti iz Rima su stigli u 26. minuti. Ljajić je ponovo fantastično asistirao, a Radja Nianggolan pogađa za prednost Rome od 1:0. 

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak susreta je donio dosta slabu fudbalsku predstavu. Fiorentina je preuzela sredinu terena. Pokušavali su da stignu do izjednačenja, ali se Roma izuzetno dobro branila. 

Na kraju je Roma uspjela da sačuva stečenu prednost, pa je na kraju slavila minimalnu, ali zasluženu pobjedu.

Miralem Pjanić je odigrao jako dobro svih 90 minuta u dresu Rome...

Serie A, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Roma 0:1 (Nianggolan 26')


Nainggolan Goal ~ Fiorentina VS AS Roma 0-1... by All_Goals

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.