Vučinić je istinska zvijezda u Emiratima

Svi su ludi za Crnogorcem

Vučinić je istinska zvijezda u Emiratima

Mirko Vučinić od ove sezone nastupa za ekipu Al Jazire u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je stekao status nacionalnog heroja.

Vučinić je u 23 nastupa za Al Jaziru postigao čak 28 golova, zbog čega su ga zavoljeli svi ljubitelji fudbala u bogatoj azijskoj zemlji.

Najdalje je otišao vlasnik kluba šeik Mansour Al-Nahyan, koji je odlučio bogato nagraditi Crnogorca. Vučinić je nagrađen sa dodatna dva miliona eura, što znači da je ove sezone zaradio ukupno osam miliona eura.

Osim toga, bogati šeik je svom napadaču poklonio i luksuzni stan u Abu Dhabiju.

Navijači Al Jazire i ljudi u UAE su zbog Mirka Vučinića prvi put čuli za Crnu Goru, pa se slobodno može reći da je nekadašnji napadač Rome i Juventusa najbolji promotor svoje domovine na azijskom tlu.

Ovaj 31-godišnji fudbaler nema namjeru napuštati klub u kojem je stekao status heroja, a za njega se sprema novi, još unosniji ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.