Vučinić: Pjanić će biti veliko pojačanje za Juventus

Crnogorski fudbaler smatra

Vučinić: Pjanić će biti veliko pojačanje za Juventus

Crnogorski fudbaler Mirko Vučinić dao je za italijanske medije izjavu u kojoj je govorio o Miralemu Pjaniću.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine napustio je Romu i pridružio se Juventusu, čime je napravio isti korak kao Vučinić 2011. godine.

"Više me ništa ne iznenađuje u svijetu fudbala. Meni nije bilo lako kada sam napuštao Romu, ali se ne kajem zbog prelaska u Juventus. Tamo mi je bilo lijepo, bio sam sretan i osvojio mnogo trofeja", rekao je Vučinić, pa nastavio:

"Juventus će biti mnogo jači sa Pjanićem, jer on je fantastičan igrač. Govorimo o šampionu, a svoje kvalitete je već pokazao u Romi. Igrati u Romi nosi veći pritisak, a kada dođete u Juve onda osjetite šampionski duh čim uđete u svlačionicu".

Mnogi smatraju da je Pjanić najbolja moguća zamjena za Pirla, koji je prošle godine napustio Torino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pirlo je poseban igrač. On je zaista unikat, a to sam spoznao igrajući s njim", rekao je Mirko Vučinić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi