Vukašin Jovanović ostaje u Zvezdi

Ništa od Zenita

Vukašin Jovanović ostaje u Zvezdi

D. Vejo

Nakon što je rukovodstvo Crvene Zvezde postiglo načelni dogovor sa ruskim Zenitom o transferu, odluka Vukašina Jovanovića ipak je bila da do kraja sezone ostane u timu crveno bijelih. 

Razlog su lični uslovi oko transfera ovog mladog igrača.

Nakon izvjesnog vremena provedenog u Beogradu i razmišljanja o mogućem odlasku, Jovanović se u nedjelju priključio svojim timskim drugovima na Kipru koji odrađuju drugi dio priprema. 

Velika zainteresovanost za ovim veznim igračem bila je tokom ovog prelaznog roka. Prva ponuda stigla je iz Francuske. Za njegove usluge bio je zainteresovan Bordo, koji se i šakom i kapom otimao za igrača crveno bijelih. Nakon toga, usljedila je ponuda upravo od ruskog Zenita, koji je bio mnogo konkretniji u namjeri da ga dovede u svoje redove.

Ipak, koliko god da je bila primamljiva ponuda, Jovanović je odbio, zbog ličnih uslova koje je postavio kada je u pitanju transfer, a s čim se čelnici ruskog kluba i nisu mogli složiti.

Veznjak će do kraja proljetnog dijela sezone braniti boje crveno bijelih na stadionu Rajko Mitić, nakon čega će, kako se špekuliše, karijeru nastaviti negdje u inostranstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi