Vukovi protiv Fulhama, Atletico i Valencia

Četvrtfinale Evropske lige

Vukovi protiv Fulhama, Atletico i Valencia

E. Škorić

Parovi četvrtfinala Evropske lige su: Fulham - Wolfsburg, HSV - Standard, Valencia - Atletico Madrid i Benfica - Liverpool.

U Nyonu je od 13 sati održan žrijeb četvrtfinalnih parova Evropske lige. Bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović u prvoj utakmici gostuju Fulhamu na Craven Cottageu u Londonu. Podsjetimo, Fulham je sinoć na tom istom stadionu deklasirao torinski Juventus rezultatom 4:1. Vukovi su se namučili s kazanskim Rubinom, a obje momčadi do sada nisu nastupale u polufinalu ovakvog takmičenja.

Žrijeb je odlučio da se sastanu španski Atletico i Valencia. Prvi susret igra se u Madirdu na Vicente Calderonu. Jako zanimljiva utakmica i sigurno dosta neizvjesna. Madrižani su do četvrtfinala "dogurali" nakon teških 180 minuta protiv Sportinga, dok su se Šišmiši dobro napatili s bremenskim Werderom.

Njemački HSV je dobio možda i najlakšeg protivnika Standarda, a isto vrijedi i za Belgijance. Sigurno da je HSV jedan od klubova koje su mogli samo poželjeti. No, ko će se tu na koga opeći? HSV predvođen Petrićem i Nisterlooyem ili Standard sa Milanom Jovanovićem, Witselom, De Camargom i sa još nekoliko sjajnih igrača. I ovaj dvoboj bi trebao biti dosta neizvjestan.

Najtrofejniji od svih osam klubova, Liverpool, do nove, četvrte po redu, titule doći će ukoliko prođe nimalo ugodan sastav Benfice, koja je iz takmičenja eliminirala francuski Marseille. Redsi su prošli Lille u osmini finala.

U prvom polufinalu će se sastati pobjednik susreta Fulham - Wolfsburg te HSV - Standard, a u drugom pobjednik iz meča Valencia - Atletico i Benfica Liverpool.

Utakmice četvrtfinala Evropske lige igraju se 1. i 8. aprila. Polufinalni mečevi su na rasporedu 22. i 29. aprila, a finale je u Hamburgu 12. maja ove godine.

Četvrtfinale Evropske lige:
1. Fulham - Wolfsburg
2. Hamburg - Standard
3. Valencia - Atletico
4. Benfica - Liverpool

Polufinale:
Pobjednik 2 - Pobjednik 1
Pobjednik 3 - Pobjednik 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije