Vukovi siti, a Jarčevi na desetom mjestu

Bundesliga, 17. kolo

Vukovi siti, a Jarčevi na desetom mjestu

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 17. kola Bundeslige fudbaleri Wolfsburga su na svom stadionu savladali ekipu Kolna sa 2:1.

Iz prve ozbiljnije akcije na utakmici gosti su stigli u vodstvo. U 11. minuti Daniel Halfar je poslao precizan centaršut u šestnaesterac, a najsnalažljiviji u šesnaestercu domaćina bio je Dominic Maroh koji je matirao domaćeg golmana. 

Ipak, rani gol Jarčeva nije poremetio Wolfsburg. Samo pet minuta nakon vodstva gostiju, pogodak holandskog napadača Basa Dosta poništio je vodstvo gostiju. Pet minuta kasnije ponovo je Holanđanin zaprijetio gostima, ali loptu nakon njegovog udarca ispod prečke vadi Timo Horn.

U 36. minuti gosti su imali dobru priliku, a lopta je nakon silovitog udarca Daniela Halfara pogodila prečku Vukova.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo šansama iako su konce igre u svojim nogama držali domaći fudbaleri. Detalj koji je odlučio pobjednika ovoga susreta desio se u 78. minuti nakon što je Naldo sjajnim udarcem glavom pogodio mrežu gostiju za konačnih 2:1.

Ovo je bila deseta pobjeda Wolfsburga koji je sada na drugoj poziciji sa 34 boba, 11 manje od Bayerna, dok će Koln nastavak prvenstva dočekati na 10. poziciji.

Bundesliga, 17. kolo:
Wolfsburg – Koln 2:1 (Dost 16, Naldo 78 / Maroh 11))

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.