Walter Samuel najavio kraj karijere

Argentinac odlučio okačiti kopačke o klin

Walter Samuel najavio kraj karijere

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Real Madrida i Intera Walter Samuel objavio je danas da će na kraju sezone završiti svoju igračku karijeru.

Samuel trenutno nastupa u Švicarskoj u dresu Basela i potvrdio je za tamošnje medije da će na kraju ove sezone okačiti kopačke o klin.

„Došlo je vrijeme kada trebam slušati ono što mi tijelo govori, kada vas sve boli i kada ste psihički umorni onda je vrijeme za penziju“, rekao je Samuel.

Argentinac je dodao da ovo za njega nije bila lagana odluka jer uživa biti fudbaler ići na treninge i družiti se sa saigračima.

„Utakmice mi neće nedostajati jer sam ih odigrao mnogo u svojoj karijeri, najviše će mi nedostajati atmosfera iz svlačionice“, izjavio odbrambeni igrač Basela.

Samuel je u svojoj karijeri nastupao za Newell's Old Boyse, Bocu Juniors, Romu, Real Madrid, Inter i Basel.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 56 utakmica i postigao je pet golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.