Watford kupio Janmaata iz Newcastlea
FOTO: EPA

Holanđanin u novom timu

Watford kupio Janmaata iz Newcastlea

Daryl Janmaat odlučio je ovog ljeta Newcastle zamijeniti sa Watfordom, prenijeli su engleski mediji. 

Holanđanin je nakon ispadanja iz Premiershipa izrazio želju da promijeni klub, a u borbi za njegove usluge najkonkretniji je bio premierligaš Watford s kojim je zvanično potpisao ugovor do ljeta 2020. godine. 

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni, ali britanski mediji tvrde da je Watford za 27-godišnjeg Janmaata platio 7,5 miliona eura Newcastleu.

"Zaista mi je drago što sam ovdje, za mene je ovo nova avantura. Bio sam veoma zadovoljan kada je Watford pokazao interesovanje za mene, jer želio sam da igram u Premiershipu", izjavio je Janmaat nakon potpisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Janmaat je u Newcastle bio stigao 2014. godine iz Feyenoorda i tokom svoje karijere još je igrao za Heeremveem i Den Haag.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi