Watfordov Brazilac živi bajku, stiže i najveća nagrada?

Richarlison privukao pažnju selektora

Watfordov Brazilac živi bajku, stiže i najveća nagrada?

U engleskoj Premier ligi ne igra veliki broj Brazilaca, a jedan od njih je ljetos na mala vrata stigao u jednu od najjačih liga svijeta.

Riječ je o Richarlisonu, 20-godišnjem fudbaleru koji igra na poziciji lijevog krila. Ovaj brazilski talenat je za 12,4 miliona eura potpisao za Watford, a stigao je iz Fluminensea.

Na dosadašnjih 12 utakmica u Premier ligi, Richarlison je postigao pet golova uz tri asistencije što je rezultiralo da se za njega raspita brazilski selektor Tite.

Tite je upoznat sa Richarlisonovim partijama u Engleskoj, počeo ga je pratiti i navodno postoji realna šansa da ovaj fudbaler bude pozvan za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Gledajući statistiku, Richarlison sasvim sigurno ima čemu da se nada s obzirom da, od svih brazilskih ofanzivaca, samo Neymar i Coutinho imaju bolju statistiku. Neymar je u PSG-u na 13 utakmica postigao 11 golova uz devet asistencija, dok je Coutinho na deset mečeva pet puta pogađao i četiri puta asistirao.

Fudbaler Watforda je izjavio da je već razgovarao sa selektorom, te da mu to predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo me motivisalo kada mi je Tite lično rekao da me prati i da sam u njegovim planovima. Znate da je svakom Brazilcu san da zaigra za reprezentaciju, a ja ću dati sve od sebe da ispunim svoj cilj. Na treninzima i utakmicama se trudim još više jer znam da me u budućnosti mogu čekati velike stvari", rekao je Richarlison.

Svojim igrama od dolaska u Watford Richarlison nije zainteresovao samo selektora Brazila, već i skaute nekih velikih klubova. Za sada je najzainteresovaniji za njega Tottenham, koji ga već neko vrijeme skautira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi