Wayne Rooney ostaje bez poziva u reprezentaciju?
Foto: EPA

Gareth Southgate ne računa na najboljeg strijelca Engleske

Wayne Rooney ostaje bez poziva u reprezentaciju?

Prema informacijama do kojih je došao The Times selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate nema namjeru uputiti poziv Wayneu Rooneyju za utakmicu kvalifikacija za Svejtsko prvenstvo protiv Škotske, kao ni za prijateljski susret protiv reprezentacije Francuske.

Wayne Rooney je ove sezone odigrao 38 utakmica u dresu Manchester Uniteda u kojima je uspio postići osam golova i zabilježiti 10 asistencija.

Iskusni Rooney je i prvi strijelac reprezentacije Engleske svih vremena sa 53 pogotka u 119 nastupa, a povreda koljena ga je onemogućila da nastupi u posljednje dvije reprezentativne utakmice.

Sve su glasnije špekulacije da trener Manchester Uniteda Jose Mourinho neće računati na iskusnog Engleza u budućnosti, pa bi Rooney na ljeto mogao potražiti novi klub, a sada se čini da bi ovaj fudbaler mogao izgubiti mjesto i u reprezentaciji svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi