Welbeck donio pobjedu Engleskoj

Englezi slavili uz dosta muke

Welbeck donio pobjedu Engleskoj

M. Šljivak

Reprezentacija Engleske savladala je večeras na Wembleyu selekciju Belgije sa 1:0 u pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo.

Iako su Englezi stigli do pobjede, rezultat je itekako mogao biti drugačiji, jer su i Belgijanci prikazali sjajnu igru u ovom susretu.

Prvo poluvrijeme su Englezi odigrali nešto bolje, te su u 36. minuti uspjeli stići do gola. Ashley Young je uposlio Dannyja Wellbecka koji majstorski pogađa za vodstvo od 1:0.

Ipak, ono što je obilježilo prvo poluvrijeme je povreda štopera "gordog albiona" Garyja Cahilla.

Nastavak utakmice otvorio je dobrim pokušajem John Terry, no gola nije bilo. Belgijanci su zaigrali nešto bolje i imali su nekoliko izglednih prilika, ali je golman Engleza Joe Hart veoma dobro čuvao svoju mrežu.

Na kraju Englezi su ubilježili tešku pobjedu od 1:0, te će na Euro putovati sa dvije minimalne pobjede u prijateljskim susretima.

 


szólj hozzá: England vs Belgium 1:0 Welbeck

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije