Welbeck: Kolašinac je kao zvijer na terenu
Foto: EPA

Pohvale za bh. reprezentativca

Welbeck: Kolašinac je kao zvijer na terenu

E. Čaušević

Arsenal je sinoć na Emiratesu u spektakularnoj utakmici savladalo Leicester (4:3) na otvaranju nove sezone u engleskom Premiershipu.

Ekipa Arsenea Wengera je u utakmici punoj preokreta uspjela na kraju da upiše prva tri boda u novoj sezoni u slavio sa 4:3. Leicester je deset minuta prije kraja vodio sa 3:2, no onda su Topnici za svega nekoliko minuta uspjeli da postignu dva gola i dođu do pobjede.

Drugi gol na sinoćnjoj utakmici postigao je Danny Welbeck koji se izgleda konačno vraća u staru formu nakon mnogobrojnih problema s povredama. Asistenciju kod ovog gola upisao je bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je još jednom oduševio navijače londonskog kluba svojom predstavom.

Međutim, nisu samo navijači bili očarani igrom Kolašinca već je veliki utisak bh. fudbaler ostavio upravo i na Welbecka. Engleski napadač je nakon utakmice bio presretan zbog pobjede, te posebno gola kojeg je postigao zahvaljujući sjajnoj asistenciji Seada Kolašinca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno, za ljubitelje fudbala ovo je bio nevjerovatan start nove sezone, naravno za one koji su neutralni što se tiče navijanja. Za nas je bilo malo razočaravajuće što smo im olako dozvolili da postignu te golove. Ipak, pokazali smo odlučnost i veliki timski duh, te smo se na kraju uspjeli izdignuti iznad svega i pobijediti", rekao je Welbeck, te dodao:

"Sead, iskreno, igra sa veliko agresivnošću u odbrani i onda se probija naprijed prema napadačima što je sjajno. Osvaja lopte i veoma brzo krene u napad što je veoma dobro za ovaj tim. On je kao zvijer na terenu. Kada je prošao i imao priliku da postigne gol on je odluči da doda loptu meni".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi