Welbeck: Pobjeda u kupu neće ublažiti lošu sezonu
Foto: EPA

Napadač Arsenala o predstojećem finalu FA Kupa

Welbeck: Pobjeda u kupu neće ublažiti lošu sezonu

Napadač Arsenala Danny Welbeck priznaje da će ova sezona biti veoma razočaravajuća čak i ako njegova ekipa dođe do pobjede u finalu FA Kupa.

Arsenal ove sezone u Premier ligi nije uspio doći do pozicija koje vode u Ligu prvaka, što se desilo prvi put nakon dvije decenije.

Ipak, ekipa sa Emiratesa će u subotu imati priliku doći do jednog trofeja kada će snage odmjeriti sa prvakom Chelseajem u finalu FA Kupa.

"Zaista je razočaravajuće da nismo uspjeli biti među prve četiri ekipe. Ova sezona nije bila dobra ni za klub, navijače, igrače niti za stručni štab. Imamo priliku da ipak malo popravimo utisak uvog vikenda", izjavio je Danny Welbeck, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo priliku da igramo u finalu i da se borimo za trofej. To je pozitivno, ali ne može zamijeniti našu lošu poziciju u ligi."

"Želimo pobijediti zbog trenera, ali i zbog nas samih kao ekipe, i zbog navijača. Kao profesionalci želimo osvojiti trofej i donijeti ga kući", dodao je na kraju 26-godišnji napadač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi