Welbeck razbio Galatu, Borussia sigurna u Briselu

Uvjerljive pobjede Arsenala i Borussije

Welbeck razbio Galatu, Borussia sigurna u Briselu

E. Škorić

Arsenal i Borussia Dortmund upisali su pobjede u utakmicama drugog kola grupe D Lige prvaka.

Arsenal je na Emiratesu ugostio Galatasaray i u 18 rođendanu Arsenea Wengera na klupi Topnika stigao do uvjerljive pobjede (4:1) protiv gostiju iz Istanbula.

Nije bilo previše izbora za domaće obzirom da su u prvom kolu poraženi u Dortmundu od Borussije. Golijada na Emiratesu počela je u 22. minuti.

Alexis Sanchez je fantastično uposlio Dannyja Welbecka, koji je bez problema poslao loptu u mrežu nemoćnog Muslere. Osam minuta kasnije Welbeck je povisio na 2:0.

U 41. minuti se u strijelce upisao i Čileanac Alexis Sanchez, kojeg je uposlio Mesut Oezil. Welbeck je sjajnu partiju okrunio golom u 52. minuti na ubačaj Oxladea-Chamberlaina.

Szczesny je u 60. minuti  skrivio penal i dobio direktan crveni karotn, a Burak Yilmaz je u 63. minuti s bijele tačke barem ublažio poraz Turaka.

Arsenal je zasluženo slavio, mada su i gosti imali svoje dionice igre i svoje šanse. Galata ostaje na jednom bodu, koliko ima i Anderlecht, koji je večeras pred svojim navijačima poražen od Borussije (0:3).

Gosti iz Dortmunda su poveli u drugoj minuti, a strijelac je bio Italijan Ciro Immobile. Rezervista Ramos je u 69. minuti, četiri minute nakon ulaska u igru, povisio na 2:0, a isti igrač je kasnije postavio konačnih 3:0.  Borussia je vodeća u grupi D sa maksimalnih šest bodova i 4:0 gol-razlikom.

Liga prvaka, grupa D, 2. kolo:
Arsenal - Galatasaray 4:1 (Welbeck 22, 30, 52, Sanchez 41/ Yilmaz 63 - penal)
Anderlecht - Borussia D. 0:3 (Immobile 4, Ramos 69, 79) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.