Welbeckov hat-trick sa mnogo simbolike

Sve u znaku broja tri

Welbeckov hat-trick sa mnogo simbolike

Hat-trick Dannyja Welbecka Galatasarayu nosi mnogo simbolike i moglo bi se reći da na neki način ulazi u historiju On je postao treći igrač Arsenala koji je postigao hat-trick, a ukupno tek šesti Englez kojem je to pošlo za nogom.

Osim Welbecka, u dresu Arsenala hat-trickove u Ligi prvaka postizali su Nicklas Bendtner i Thierry Henry. Danac je to učinio 9.3.2010., a legendarni Francuz 27.11.2002. godine.

Interesantno, kao što je ovo bio treći hat-trick za nekog igrača Arsenala, tako je i bio treći hat-trick protiv ekipe Galatasaraya u ovom takmičenju. Prije Welbecka, Galatu su sa tri gola "ispraćali" Rushfeldt iz Rosenborga 1998. godine i Cristiano Ronaldo u prošloj sezoni.

Nema puno Engleza koji su postizali hat-trick u Ligi prvaka. Danny Welbeck je tek šesti, a prije njega su to učinili Mike Newell, Andy Cole, Michael Owen, Alan Shearer i Wayne Rooney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije