Wellington Paulista novi igrač Chapecoensea

Novo pojačanje za brazilski tim

Wellington Paulista novi igrač Chapecoensea

M. Šljivak

Nekadašnji napadač West Hama Wellington Paulista novi je igrač brazilskog Chapecoensea.

Ovaj 32-godišnji fudbaler u redove Chapea dolazi na jednogodišnju posudbu iz Fluminensea s kojim je vezan ugovorom.

"Daću sve od sebe za ovaj klub. Plašio sam se da ću doći i vidjeti igrače koji neće biti posvećeni timu nakon tragedije koja se dogodila. Poznavajući igrače koji su sada u klubu, vjerujem da će itekako biti posvećeni, a ja ću se potruditi da postignem što više golova", rekao je Paulista.

Ovaj napadač iza sebe ima bogatu karijeru. U Evropi je nosio dres Alavesa i West Hama, gdje međutim nije upisao službeni nastup. U Brazilu je nosio dresove mnogobrojnih ekipa, a najviše je pokazao u dresu Cruzeira gdje je postigao 32 gola u 86 nastupa. Proteklu sezonu je proveo na posudbi u Ponte Preti gdje je u 16 utakmica postigao dva gola.

Podsjetimo, brazilski klub je krajem novembra prošle godine doživio veliku tragediju kada je u avionskoj nesreći u Kolumbiji poginulo 19 igrača, kao i kompletan stručni štab.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi