Wenger: Biće teško, ali želimo da pobijedimo Chelsea
EPA

Izjava šefa Arsenala prije derbija

Wenger: Biće teško, ali želimo da pobijedimo Chelsea

E. Ganibegović

Danas je od 14:30 na programu londonski derbi, gdje će na Stamford Bridgeu odmjeriti snage Chelsea i Arsenal.

Arsenal posljednjih godina ne igra baš najbolje kada im je protivnik Chelsea, pogotovo kada igraju na gostovanju. Teško Topnici stižu do pobjeda nad svojim ljutim rivalom. Na posljednjoj utakmici koja je odigrana na stadionu Plavaca, Chelsea je slavio sa 3:1.

Ono što je zanimljivo, jeste da ekipa iz sjevernog Londona na posljednjih 12 utakmica nije uspjela sačuvati svoju mrežu na gostovanju kod Plavaca. 

Prije velikog derbija oglasio se i trener Topnika Arsene Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Često smo primali lagane pogotke od Chelsea. Sjećam se pogotka Hazarda i iz njega smo naučili dosta, što smo pokazali u utakmicama FA Cupa i Communnity Shielda. Osjetio sam da smo na Wembleyu igrali kao kod kuće. Nismo se mnogo kretali, jer je to neutralni teren, ali sam osjećao da možemo igrati našu igru. To je ono što želimo da uradimo i ovaj put. Biće zanimljivo, jer Brigde je dobar izazov. Biće teško, ali želimo da dođemo do pobjede", rekao je Wenger. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti