Wenger: Di Maria je trebao doći u Arsenal
Foto: EPA

Francuz otkrio

Wenger: Di Maria je trebao doći u Arsenal

M. Šljivak

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, otkrio je u razgovoru za engleski Guardian kako je Angel Di Maria prije deset godina bio blizu dolaska u redove Topnika.

Ipak, fantastični Argentinac nije mogao dobiti radnu dozvolu, te se odlučio za odlazak u Benficu.

"Otkrili smo Di Mariju kada je imao 17 godina. Željeli smo da dođe u Arsenal, ali je on otišao u Portugal, a zatim i u Španiju. Zašto? Zato jer nije mogao dobiti radnu dozvolu. To znači da je mogao doći u Englesku samo za veliku sumu novca. I kome je plaćen taj novac? Klubu poput Real Madrida, kojem nije potreban novac", rekao je Wenger.

Francuz smatra da bi idealno bilo kada bi svi fudbaler mogli neometano da dođu u Englesku. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Idealno bi bilo da svi mogu doći. Ovako smo primorani da trošimo veliki novac, a neke igrače smo mogli dovesti kada su bili mladi. Di Maria je samo jedan primjer", istakao je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.