"Wenger me zvao, ali radije ću u Njemačku"

Potpisao za bundesligaša

"Wenger me zvao, ali radije ću u Njemačku"

Gvinejski reprezentativac Naby Keita otkrio je da je prije transfera u Leipzig imao ponudu Arsenala. 

Keita je pažnju na sebe skrenuo nastupima u Austriji gdje je nastupao za Red Bull Salzburg, a kao cijenjeni 21-godišnjak imao je mogućnost da karijeru nastavi u Arsenalu i navodno je razgovarao sa trenerom Wengerom. 

"Razgovarao sam sa Wengerom na francuskom jeziku. Ipak, Leipzigov sportski direktor Ralf Rangnick je razlog zašto sam došao u Njemačku. Tretirao me kao sina, došao je 2014. godine po mene u Francusku da potpišem za Salzburg i vjerujem mu maksimalno. Uostalom, Leipzig je ambiciozan klub", izjavio je Keita. 

Pored Arsenala za Keitu su se još interesovali Liverpool i Manchester City.

"Prerano je da odmah idem u neki veliki klub. Ima vremena, dosegnut ću razinu za najveće klubove. To mi je cilj, kao i da budem najbolji afrički fudbaler", podvukao je Keita. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig i Keita su ugovor potpisali do ljeta 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi