Wenger nadmudrio Mourinha, Arsenalu prvi trofej u sezoni
Foto: EPA

Topnici slave Community Shield

Wenger nadmudrio Mourinha, Arsenalu prvi trofej u sezoni

E. Škorić

Nogometaši Arsenala osvojili su Community Shield nakon pobjede nad gradskim rivalom Chelseajem (1:0).

Arsenal i Chelsea odmjerili su snage na punom Wembleyju i to je bila borba za prvi trofej u novoj sezoni. Aktuelni prvak Engleske, Chelsea, nije uspio da savlada Topnike.

Izabranici Arsenea Wengera su poveli u 24. minuti, kada je Alex Oxlade-Chamberlain ušao s desne strane u šesnaesterac Chelseaja i onda snažnim udarcem matirao nemoćnog Thibauta Courtoisa.

Do kraja prvog dijela Chelsea je imao jedan udarac, Ramires je glavom pucao pored lijeve stative. U nastavku je Chelsea bio nešto opasniji, ali nije uspio da izbjegne poraz.

Eden Hazard je u 61. minuti pucao preko gola, da bi Oscar u 70. minuti dobro šutirao iz slobodnjaka, ali je Petr Čech sjajno odbranio ovaj pokušaj. 

U finišu utakmice Santi Cazorla je imao dobru šansu da riješi pitanje pobjednika, ali je bio neprecizan. Na kraju, Arsenal je slavio s 1:0 i na najbolji mogući način je ušao u novu sezonu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U sastavu Chelseaja bio je i Asmir Begović, ali naš golman nije ulazio u igru.


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.