Wenger: Nije nemoguće da me jednog dana naslijedi Henry

Wenger smatra da Henry posjeduje kvalitet

Wenger: Nije nemoguće da me jednog dana naslijedi Henry

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, izjavio je da nije moguće da ga jednog dana na klupi londonskog tima naslijedi Thierry Henry.

"Nije nemoguće. Svakog našeg bivšeg igrača rado ću dočekati i primiti u klub, ali ne samo radi nekog šablonskog posla. To mora da bude neko zaduženje zbog kojeg morate da ustajete rano ujutro kako bi nešto završili", kazao je Wenger, te dodao:

"Henry posjeduje kvalitet za mjesto menadžera, ali mora da bude svjestan da u ovom poslu morate žrtvovati svoj život. Kada se igrač, mislite da je lako raditi ovaj posao, međutim, poslije shvatite da je užasno komplikovan. Ako niste spremni za ovo, nećete preživjeti", smatra francuski stručnjak.

Henry je dres Arsenala nosio dugih osam godina, a koliko je ustvari cijenjen od strane Topnika, pokazuje i to da ispred stadiona ima svoju statuu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.