Wenger o Kolašincu: I besplatno možeš dobiti pravog igrača
Foto: EPA

Trener Arsenala oduševljen

Wenger o Kolašincu: I besplatno možeš dobiti pravog igrača

Hvalospjevi na račun Seada Kolašinca na prestaju stizati, bilo da se radi o medijima, navijačima ili treneru Arsenala. 

Reprezentativac BiH nije mogao zamisliti bolje početak avanture u Engleskoj. Odmah po dolasku izborio se za mjesto u Arsenalu i postao omiljen među navijačima, a zbog agresivnog pristupa dobio je i nadimak "bh. tenk". 

Načinom na koji je Kolašinac odigrao posljednje utakmice oduševljen je i trener Arsene Wenger, koji je, kroz razgovor za klupsku stranicu, kazao da je naš fudbaler primjer da se i besplatno može pronaći veliko pojačanje. 

"Njegove igre pokazuju da je dobro prihvaćen u Arsenalu. Dokaz je da se na tržištu i dalje može dovesti dobar igrač besplatno", kazao je Wenger. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U vrijeme kada je Neymar postao najskuplje plaćeni igrač u historiji, a Paul Pogba i Romelu Lukaku igrači za koje je izdvojeno 164 miliona funti, kupovina Kolašinca izgleda kao dobar način da se novac uštedi za druge stvari. 

To je Gunnersima omogućilo da potroše novac na igrača kao što je Alexandre Lacazette, koji je najskuplje pojačanje ikada za Arsenal, a transfer je prema pisanju britanskih medija koštao 52 miliona funti. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi