Wenger otkrio šta će biti sa Alexisom
Foto: EPA

Ostaje i narednu sezonu

Wenger otkrio šta će biti sa Alexisom

M. Šljivak

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez već se dugo povezuje s odlaskom iz Arsenala.

Ovaj 29-godišnjak na stolu ima ponude PSG-a, Chelseaja i Manchester Cityja, a ugovor s Topnicima ga veže do ljeta 2018. godine.

Ipak, usprkos brojnim ponudama, čini se kako će Čileanac i naredne sezone nositi dres Arsenala. To je danas otkrio menadžer kluba Arsene Wenger.

"Alexis Sanchez je imao problema na početku boravka ovdje, ali je iz sezone u sezonu bio bolji. On je prava zvijer, uvijek spremna da ubije protivnika. I naredne sezone će igrati za Arsenal, jer ima ugovor i nadamo se da će i produžiti ugovor", istakao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Član londonskog kluba Alexis je postao 2014. godine. Stigao je iz Barcelone za više od 40 miliona eura, a ove sezone je postigao ukupno 23 gola uz 18 asistencija u 42 odigrana meča.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi