Wenger priznao: Bili smo blizu dovođenja Mbappea

Trener Arsenala otkrio

Wenger priznao: Bili smo blizu dovođenja Mbappea

Supertalentovani francuski napadač Kylian Mbappe nedavno je dres Monaca zamijenio dresom PSG-a.

Mbappe se trenutno nalazi na posudbi u PSG-u, ali samo zbog toga što bi ekipa iz glavnog grada Francuske prekršila pravila finansijskog fair playja kada bi platili 180 miliona eura za njega ovog ljeta. 

Naravno, oni će biti obavezni da Mbappea za pomenuti iznos kupe narednog ljeta, a u evropskim medijima ovih dana se više priča o tome koje je klubove ovaj mladi fudbaler odbio da bi došao u PSG. On je prilikom predstavljanja otkrio da je tokom ljeta razgovarao sa trenerom Arsenala Arsenom Wengerom, a francuski stručnjak kaže da je Mbappe bio veoma blizu njegovog kluba.

"On je bio blizu da nam se pridruži. Možda je bio bliži prošle nego ove godine jer je konkurencija bila manja nego danas. Lično smatram da 90 posto igrača odredi dalji put u karijeri pravim ili pogrešnim izborom tima. Ostalih 10 posto može da odabere bilo koji klub i neće pogriješiti. Jedan od njih je Mbappe. On može zatvoriti oči i reći: Idem tamo, idem vamo, u Madrid, u Arsenal u Manchester United...I imat će sjajnu karijeru, on je odličan fudbaler", rekao je Wenger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi