Wenger: Sanchez je poput Zidanea i Beckhama

Čileanac s najvećim pritiskom

Wenger: Sanchez je poput Zidanea i Beckhama

E. Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger svjestan je pod kakvim je pritiskom njegov igrač Alexis Sanchez.

Sanchez nije uspio odvesti Čile na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija ova selekcija poražena od Brazila s 3:0.

"U svakoj generaciji postoji igrač koji je neka vrsta nade za naciju i preuzima sve pritiske", započeo je Wenger.

"U Francuskoj to je Zinedine Zidane, u Engleskoj je bio David Beckham, a u Čileu Alexis Sanchez. Nijedan drugi Čileanac nije pod tolikim pritiskom i sve preuzima na svoja leđa", dodao je Francuz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Alexis voli da bude lider i lice tima. Sjećate se da je Beckham, nakon što je 1998. godine faulirao Diega Simeonea i dobio crveni karton protiv Argentine, postao nacionalni neprijatelj. Jednostavno, veliki igrači moraju da se naviknu na te stvari", ističe Wenger.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi