Wenger se odrekao Wilsherea

Ide u Newcastle?

Wenger se odrekao Wilsherea

E. Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger morao je pojedine igrače da otpiše.

Wenger je odlučio da skrati spisak igrača koji su pod ugovorom s Arsenalom, a među onima koji će moći slobodno da idu dalje je i Jack Wilshere. 

Prošlu sezonu je Wilshere proveo na posudbi u Bournemouthu, ali unatoč tome što je ponovo oživio karijeru, Wenger ne namjerava da ga koristi u narednoj sezoni.

Nije  bio u protokolu za utakmicu protiv Leicestera i prekomandovan je u rezervni tim, a Sky Sports piše da bi karijeru ovaj veznjak mogao nastaviti u novom premierligašu Newcastleu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesetpetogodišnjak je u Bournemouthu odigrao 27 mečeva, dok je za Arsenal sakupio 105 nastupa od 2008. godine. Možda bi promjena sredine mogla da ga ponovo vrati "među žive".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi