Wenger se plaši odlaska u penziju

Ističe mu ugovor s Arsenalom

Wenger se plaši odlaska u penziju

Francuski trener Arsene Wenger izjavio je da se plaši dana kada će završiti svoju karijeru. 

Wenger (66) je Arsenal preuzeo davne 1996. godine nakon što je prethodno vodio japansku Nagoyu Grampus, a ugovor sa timom iz Londona mu važi do sljedećeg ljeta i još uvijek nije poznato hoće li biti produžen. 

"Fudbaler je bio moj život i iskreno, plašim se dana kada ću morati u penziju. Što duže čekam biće mi teže da izgubim zavisnost za fudbalom", naveo je Wenger u knjizi "Game Changers", dodavši: 

"Kada se Alex Ferguson povukao i kada smo igrali protiv njegovog bivšeg kluba pozvao me da dođem na piće. Tada sam ga pitao da li mu nedostaje postao, a on je odgovorio: 'Ne, uopšte'. Ja to nisam mogao da razumijem. To je praznina u tvom životu, pogotovo što si cijeli život svoj život čekao narednu utakmicu i pokušavao da pobijediš", istakao je Wenger. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Arsenala nisu zadovoljni rezultatima koje Wenger ostvaruje na klupi Arsenala i u nekoliko navrata su tražili da podnese ostavku. Arsenal je u prva dva kola osvojio jedan bod i trenutno je 13. na tabeli.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi